Courgettesoep
Deze overheerlijke courgettesoep maakte ik met het witbrood wat op mijn website staat. Aangezien er tijm door de courgettesoep zit, heb ik dat voor de variatie ook door het brood gedaan. Het recept wat ik deel is voor 4 á 5 ruime kommen soep.Benodigdheden:⁃2 courgettes⁃2 uien⁃2 tenen knoflook⁃1 groente bouillon tablet⁃2 takjes tijm⁃1 eetlepel roomboter⁃Scheut olijfolie⁃4 eetlepels crème fraîche⁃Peper & zout⁃Gekookte kipBereiding:1.Snijd de ui fijn, bak hem in de roomboter met de olijfolie. Doe daarbij 1 eetlepel zout.2.Maak de knoflook fijn, haal de tijm blaadjes van het takje af en voeg samen toe aan de uien.3.Spoel ondertussen de courgette af en snijd in plakken.4.Voeg toe in de pan en bak ze mee, zorg ervoor dat ze niet te zacht worden! Doe ondertussen de bouillon tablet in 1 liter kokend water en laat het oplossen.5.Voeg vervolgens de bouillon toe aan de courgette, breng aan de kook en laat het vervolgens +/- 10 min. Op laag vuur pruttelen.6.Zodra de courgette schijfjes echt zacht zijn blender je de soep fijn. Zorg ervoor dat er geen stukjes courgette meer in zitten.7.Dien ze op in een soepkom, doe er een eetlepel crème fraîche in snijd de kipfilet in grove stukken en verspreid over de soep.Lekker met brood besmeerd met roomboter, peper & zout, smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb