Wit brood

Bij deze deel ik een recept voor een lekker krokant brood. Ik heb deze een langere tijd geleden gemaakt. Tijdens de bereiding heb ik een stoominjectie toegevoegd om ervoor te zorgen dat de binnenkant lekker luchtig wordt, en de buitenkant knapperig. Dit brood had hierdoor ook echt een lekkere knapperige korst. Je kan dit natuurlijk doen wanneer je een oven hebt die hierover beschikt, of in een combi-stoomoven.

Benodigdheden:
- 21gr gist
- 250ml lauw water
- 500gr bloem (tarwebloem)
- 1,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel suiker
- 20gr zachte boter

Bereiding:
Lees stap 5. voor het ovenprogramma.

1. Los het gist op in het water.
2. Voeg hieraan toe de bloem, het zout, de suiker & de boter. Kneed dit geheel 4-5 minuten, totdat er een gladde deegmassa ontstaat.
3. Vorm vervolgens een bol en laat het afgedekt met vershoudfolie 15 minuten bij kamertemperatuur rijzen.

4. Kneed vervolgens het deeg nog eens door, en vorm een brood van ca. 25cm lang. Leg dit op de bakplaat, snijd de bovenkant van het brood meerdere malen, 1cm in met een scherp mes (schuin).

5. Schuif hem middenin een voorverwarmde oven van 180-190 graden Celsius. En bak 35-40 minuten. Wanneer je oven de mogelijkheid heeft om een stoominjectie toe te voegen, doe dit dan meteen na het inschuiven van het deeg.

Serveertip: lekker met olijfolie en balsamico. Of roomboter met zout en peper als voorgerecht. Smakelijk!

 

Varieertip: je kan er ook tijm, rozemarijn of sinaasappelrasp doorheen doen voor een andere smaaksensatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.