Tarwebroodjes

Hierbij deel ik het recept van mijn tarwebroodjes, ze waren eerlijk gezegd erg lekker. Het is zoveel anders dan bijvoorbeeld een afbak broodje van de supermarkt. Het recept dat ik met jullie deel is voor 8 broodjes.

Benodigdheden:
⁃10gr verse gust
⁃200ml koud water
⁃340gr tarwebloem
⁃1,5 theelepel zout
⁃1 theelepel suiker
⁃1 theelepel boter

Bereiding:
1.Meng het gist met het water, wanneer het is opgelost voeg je het meel, de suiker, de boter & het zout toe. Let op! Doe het zout niet direct in het gistmengsel, zout ‘overwint’ gist namelijk en hierdoor zou het gist niet meer werken.
2.Kneed dit 6-7 minuten tot een glad deeg.
3.Maak er een bal van, leg in een kom en bedek met een vochtige theedoek. Zet de kom op een warme tochtvrije plek en laat 45 minuten rijzen.
4.Vorm na het rijzen van het deeg er 8 broodjes van. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en snijd de boven 0,5cm diep in. Laat vervolgens opnieuw 30 minuten rijzen.
5.Bestrijk ze vervolgens met een beetje water en bak ze af in de oven. 175 graden Celsius +/- 35 minuten.

Je hebt nu een overheerlijk krokant broodje, die van binnen erg luchtig is. Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.