Bastogne parfait

Dit goddelijke dessert, maak je met maar 4 ingrediënten! Het is bijna ongelofelijk.

Je moet het dessert wel met liefde bereiden, er zitten namelijk rauwe eieren in! Van dit recept kun je +/- 11 parfaits maken.

 

Benodigdheden:

- 2 eidooiers (gepasteuriseerd)

- 1 heel ei (gepasteuriseerd)

- 100 gr. suiker

- 250ml slagroom

- 4 kandij/Bastognekoeken

 

Bereidingswijze:

1. Soe de eidooiers, het hele ei en de suiker in een hitte bestendige kom. Zet de op een pannetje met warm water maar zorg ervoor dat het niet het water raakt. Breng vervolgens au bain-marie  naar een temperatuur van 37 graden Celsius.

2. Klop ondertussen de slagroom lobbig.

3. Zodra de temperatuur is bereikt klop je het mengsel koud en tot een luchtige massa. Kruimel ondertussen de Bastognekoeken.

4. Zodra hij is afgekoeld spatel je de massa door de lobbige slagroom. Voeg vervolgens het bastognekruim toe en spatel erdoor.

5. Vul een muffinblik met de massa, en zet vervolgens in de vriezer.

 

Bij dit dessert past een lekkere caramelsaus. Je kunt het opdienen met wat slagroom en een bastognekoekje.

 

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb