Cobbler met nectarine en kersen

Hier draait het om fruit! Met het recept voor dit basis beslag kun je eindeloos blijven variëren met je favorieten soorten fruit. Ik koos deze keer voor kersen en nectarines. In een cobbler staat het fruit centraal en zit er een beetje overheerlijk beslag omheen om de boel als 'gebakje' te presenteren.

Dit recept is voor 4 cobblers

 

Benodigdheden:

- 55gr bloem

- 1/2 tl bakpoeder

- snuf zout

- 30gr kristalsuiker

- 20gr boter op kamertemperatuur

- 90ml melk

- Rietsuiker

- Vuurvaste schaaltjes

 

Voor het fruit:

- 1 of 2 nectarines

- +/- 150gr kersen

- Sap van een halve citroen

- 50gr suiker

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius hetelucht en vet de schaaltjes in.

2. Maak de kersen schoon en ontpit ze. Maak de nectarine schoon en snijd in partjes. Doe ze in een bak met de suiker en het sap van de citroensap, meng dat door elkaar.

3. Meng voor het beslag de bloem, suiker, bakpoeder en zout samen. Doe er vervolgens de boter bij en meng dit met een spatel tot een deegje. Doe dit door de boter steeds langs de rand door de bloem te vegen.

4. Schenk de melk erbij en klop dit tot een egaal beslag.

5. Verdeel het beslag over de schaaltjes, doe hierbij het fruit. Strooi er wat rietsuiker overheen.

6. Schuif het op een rooster de oven in en bak het voor 20 minuten. Let op, wanneer de bakjes tot het randje vol zitten kan het gaan knoeien in de oven. Het is dan verstandig om eronder een bakplaat te schuiven met wat bakpapier.

 

Nu heb je een heerlijke cobbler, waarbij je eventueel wat ijs en slagroom zou kunnen serveren.

Ook lekker als gebakje!

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.