Stroganoffsaus

Verfijnde stroganoffsaus voor over vlees zoals chateaubriand, ossenhaas, tournedos etc.
Dit recept is voor 2 personen.

Benodigdheden:

  • 1 rode ui, heel fijn gesneden
  • 2 champignons, heel fijn gesneden
  • 2 tot 3 tenen knoflook, heel fijn gesneden/geperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150ml kookroom
  • peterselie fijn gesneden
  • scheut vodka
  • paprika poeder
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie, fruit hierin de ui met de knoflook
  2. Voeg de champignons toe, fruit deze 4 minuten mee
  3. Voeg de tomatenpuree en de paprikapoeder toe, bak dit een paar minuten mee
  4. Voeg een scheut vodka erbij, laat dit eventjes staan (of flambeer)
  5. Voeg ten slotte de kookroom toe, en maak er een saus van
  6. Maak het af met de peterselie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb