Verfijnde stroganoffsaus voor over vlees zoals chateaubriand, ossenhaas, tournedos etc.
Dit recept is voor 2 personen.
Benodigdheden:
- 1 rode ui, heel fijn gesneden
- 2 champignons, heel fijn gesneden
- 2 tot 3 tenen knoflook, heel fijn gesneden/geperst
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 150ml kookroom
- peterselie fijn gesneden
- scheut vodka
- paprika poeder
- peper & zout

Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie, fruit hierin de ui met de knoflook
- Voeg de champignons toe, fruit deze 4 minuten mee
- Voeg de tomatenpuree en de paprikapoeder toe, bak dit een paar minuten mee
- Voeg een scheut vodka erbij, laat dit eventjes staan (of flambeer)
- Voeg ten slotte de kookroom toe, en maak er een saus van
- Maak het af met de peterselie
Reactie plaatsen
Reacties