Let's make the easiest garlic butter! Kruidenboter nodig? Maar deze niet in de koelkast? Maak dan deze super makkelijke en lekkere kruidenboter. Mijn favoriet!
Benodigdheden:
- +/- 150gr ongezouten roomboter
- 2 tenen knoflook
- 5 roosjes peterselie
- Grof zeezout
Bereidingswijze:
1. First things first, pak de boter die je in je koelkast hebt liggen. Dat hoeft echt niet per se ongezouten roomboter te zijn. Varieer er lekker mee.
2. Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, je kan dit doen door hem een tijd van tevoren uit de koelkast te halen, of om hem even op 35 graden celsius voor 5/10 min in de oven te zetten.
3. Zorg ervoor dat de peterselie en de knoflook super fijn zijn gesneden. Mix dit allemaal door elkaar.
4. Roer er vervolgens grof zeezout door naar smaak. Ik kwam erachter dat dit best wel wat mocht zijn, hierdoor krijg je echt dat kruidenboter effect.
Varieer er mee! Snij openingen in een ciabatta brood en vul deze met kruidenboter. Bak af op 220 graden celsius voor 7 minuten, en je hebt een heerlijk eigen gemaakt kruidenboter stokbrood. Lekker bij spaghetti bolognese!



Reactie plaatsen
Reacties