Een eerste recept wat ik op mijn Instagram zat.Een makkelijk recept voor een boeren appel cake wat iedereen kan!
Benodigdheden:
- 250 gram ongezouten roomboter (of margarine)
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 ml melk - 3 zoetzure appels
- kaneel naar smaak
- 2 eetlepels suiker
- 100 gr abrikozenjam
- 2 handjes rozijnen *Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is!*
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
2. Vet een springvorm in met een doorsnee van 24cm.
3. Begin met het luchtig kloppen van de boter, zodra deze lekker luchtig is voeg je de suiker & vanillesuiker toe. Meng dit ook goed door.
4. Doe vervolgens de eieren stuk voor stuk door het boter/suiker mengseltje mengen.
5. Zodra de eieren goed zijn gemengd, zeef je het zelfrijzend bakmeel en meng je dit erdoor. Ondertussen dat zich dit aan het mengen is, voeg je langzaam de melk er aan toe.
6. Mix het geheel op de hoogste stand tot een glad beslag.
7. Spatel vervolgens de rozijnen door het beslag.
7. Schil de appels, verwijder het klokhuis, en snijd in stukjes.
8. Doe het samen in een kom met de suiker & kaneel. Meng dit.
9. Stort het cakebeslag in de springvorm en daar bovenop de stukjes appel. Druk de stukjes appel in beetje erin, maar niet te veel!
10. Bak het in ongeveer 60 minuten gaar, controleer dit door een sate prikker in de cake te prikken. Is hij schoon? Dan is hij gaar, anders moet hij 5 minuten terug.
11. Verwijder de rand en laat hem afkoelen.
12. Doe de abrikozenjam 20 sec. In de magnetron, smeer vervolgens over de stukjes appel uit.
13. Serveer een punt boeren appel cake met een toef slagroom, smakelijk!
Laat in de comments weten of het is gelukt. Heb je vragen? Stel ze gerust!
Succes en geniet ervan!



Reactie plaatsen
Reacties