Afgelopen week bakte ik een tulband, maar dan eentje die je eigenlijk in deze tijd van het jaar niet meer zou verwachten. Namelijk een tulband met pepernoten. Ik had ze namelijk nog steeds in de kast liggen en ze moesten op. Heb jij nu ook nog steeds speculaas/pepernoten in je kast liggen en wil je er vanaf? Maak dan deze Speculaas tulband.
Benodigdheden:
⁃250gr boter (op kamertemperatuur)
⁃200gr suiker
⁃1 zakje vanillesuiker of vanille bean pasta
⁃4 eieren
⁃0,5tl zout
⁃500gr bloem
⁃1 zakje bakpoeder
⁃125ml melk
⁃100 gram pepernoten (of meer, wat je lekker vindt) ⁃30gr melk chocolade
⁃30gr puur chocolade
⁃60ml slagroom
⁃Poedersuiker


Bereiding:
1.Verwarm de oven voor, hetelucht 150 graden Celsius & vet de tulband in.
2.Klop de boter met de suiker en de vanille suiker luchtig.
3.Meng vervolgens de eieren er door, stuk voor stuk. voeg ook het zout toe.
4.Zeef de bloem en de bakpoeder, voeg vervolgens de melk en de bloem/bakpoeder toe aan het boter/ei mengsel. Doe dit om en om, beetje bij beetje.
5.Als het beslag te dik is kun je er nog melk bij doen, het deeg moet als een dik lint van een lepel af lopen.
6.Hak ondertussen de pepernoten/speculaas in grove stukken en spatel deze door het beslag.
7.Stort het beslag in de tulband.
8.Zet voor 65-70 minuten in de voorverwarmde oven.
9.Smelt ondertussen de chocolade en de room au bain marie, en laat afkoelen. Je hebt nu ganache.
10.Haal de tulband uit de oven en laat op een rooster goed afkoelen.
11.Doe vervolgens de ganache verdelen over de bovenring van de tulband, het gaat nu er tussendoor naar beneden drijven.
12.Decoreer met pepernoten/speculaas en strooi en poedersuiker over.
Geniet ervan!
Reactie plaatsen
Reacties