Overheerlijk is deze appeltaart! Je kan er voor kiezen om er rozijnen en pecannoten (of andere dingen die je wilt) erdoor te doen, maar dat is optioneel. Ik heb er deze keer sultana rozijnen, gele rozijnen en pecannoten door gedaan.
Benodigdheden:
Voor het deeg:
- 125gr boter op kamertemperatuur
- 350gr bloem
- 2 theel bakpoeder
- snuf zout
- 250gr suiker
- 2 eieren
- 1 eigeel
- 3 eetl rietsuiker
Vulling:
- 1 k. appels
- 75gr rietsuiker
- 1 eetl kaneel
- handje sultana rozijnen
- handje gele rozijnen
- handje pecannoten
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius hetenlucht of boven/onderwarmte.
2. Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Meng dit in een kom met de rietsuiker en de kaneel.
3. Meng de bloem, bakpoeder, zout & suiker door elkaar. Meng er de boter en de eieren door. Kneed dit vervolgens tot een deeg.
4. Neem 4 stukken plasticfolie, verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en leg op ieder stuk plasticfolie een stuk deeg. Leeg daarop vervolgens de andere laag plasticfolie en rol uit tot een grote plak. Led deze plak vervolgens in de vriezer.
5. Neem in springvorm en vet deze in, bekleed vervolgens aan de onderkant en zijkanten met bakpapier.
6. Neem het deeg uit de vriezer en gebruik een plak om de bodem en zijkant mee te bedekken. Stort daarop het appelmengsel. Daaroverheen gaat dan de andere plak deeg. Maak er een mooie deksel van.
7. Strijk af met het eigeel en strooi de rietsuiker erover.
8. Schuif in de oven voor 1 uur, wanneer je over een oven beschikt met onderwarmte is het verstandig deze te gebruiken. Dit omdat er vocht uit de appels komt.
Lekker met een toef slagroom, beetje kaneel erop... Heerlijk!
Smakelijk!




Reactie plaatsen
Reacties