Oranje tompouce

KONINGSDAG!

Verwen jezelf met deze oranje tompouce van @miljuschka

Lekker en makkelijk te maken. Kies of je zelf de banketbakkersroom maakt, of dat je hem uit een pakje neemt. Zelf maken is natuurlijk het lekkerste.

Dit recept is voor 4 tompoucen.

 

Benodigdheden:

- 4 plakjes bladerdeeg

- 250ml melk

- 50gr suiker

- 2 eidooiers

- 1 eetl. bloem

- 1 vanillestokje/1theel. vanille bean paste

- 75ml. slagroom

- 2 gelatine blaadjes

 

- 75gr. poedersuiker

- 2el. wortelsap/kleurstoffen

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, leg ze op een bakplaat en prik er gaatjes in. Leg er vervolgens een oventrooster op zodat ze niet hoog worden. Bak ze vervolgens in +/- 15 minuten goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen.

3. Breng 200ml melk aan de kook, en doe hierin het merg van het vanille stokje of de vanille bean paste.

4. Klop de eidooiers los met 50ml melk en de bloem.  Roer dit vervolgens door de warme melk en laat 2 minuten zachtjes koken. Stort het vervolgens uit op een koud schaaltje en dek dit af met folie.

 

5. Klop de slagroom stijf en week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Smelt het daarna in een pannetje.

6. Roer de afgekoelde banketbakkers room los in een kom en meng de gesmolten gelatine erdoor. Spatel daarna de room erdoor en laat opstijven in de koelkast.

 

7. Om het glazuur te maken, meng je de poedersuiker met het wortelsap of de poedersuiker met de kleurstoffen en een beetje water.

8. smeer een helft bladerdeeg in met het glazuur en de andere helft met banketbakkersroom.

9. Leg de oranje helft op het banketbakkersroom. Garneer eventueel met slagroom.

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb