De lekkerste bolognese die ik ooit heb gemaakt is toch echt wel deze van @miljuschka. Je laat hem lekker de hele dag pruttelen zodat je 's avonds een rijke volle bolognese saus hebt. Ik maakte er zelf stokbrood met kruidenboter bij. Dit recept is voor 6/8 personen. Ooh ja, neem een GROTE pan!
Benodigdheden:
- 500gr half om half gehakt
- 5 uien, gesnipperd
- 1,5 bol knoflook, fijn gesneden
- 1/2 bos bleekselderij, fijn
- 5 wortels, fijn
- Blikje tomatenpuree, 140gr
- 2 eetl. suiker
- Gedroogde kruiden naar smaak (oregano, tijm, rozemarijn)
- 4 runderbouillon blokjes
- 2 blikken tomaat
- 500ml passata de pomodori
- 400ml rode wijn
- 500ml volle melk
Bereidingswijze:
1. Bak het gehakt lekker bruin aan. Zodra het bruin is uit de pan halen.
2. Vervolgens in het vet van het gehakt de ui en knoflook goudbruin bakken.
3. Wortel en bleekselderij erbij doen en ook goed aanbakken.
4. Bak vervolgens de tomatenpuree erbij, als dat goed is gebeurd doe je de suiker erbij.
5. Gedroogde kruiden erbij doen en meebakken.
6.Doe de bouillonblokjes, tomaten uit blik, passaat, rode wijn, melk en voeg het gehakt er weer bij.
7. Nu lekker laten pruttelen, maak dit gerust al 's ochtends om 9 uur voor 's avonds. Hoe langer het op staat, hoe intenser de smaak zal zijn.
Dit is een super lekkere basis waarmee je zelf ook kan variëren met bijvoorbeeld pijnboompitjes. Of maak een grote portie en vries dit in, zodat je altijd een lekkere maaltijd bij de hand hebt.
Succes en alvast smakelijk eten!




Reactie plaatsen
Reacties