Hierbij deel ik het recept voor een omgekeerde perencake. Deze cake maakte ik een een tarte tatin vorm. Hij had een erg lekkere zoete caramelkorst.
Benodigdheden voor de bodem:
⁃50gr boter
⁃170gr lichtbruine basterdsuiker
⁃2 peren
Benodigdheden voor het beslag:
⁃150gr suiker
⁃150gr boter (op kamertemperatuur)
⁃3 eieren (op kamer temperatuur)
⁃150gr zelfrijzend bakmeel
⁃Snuf zout
⁃Optioneel: 1tl vanille extract
Bereidingswijze:
1.Smelt de boter met de basterdsuiker in een pannetje op laag vuur.
2.Schil ondertussen de peren in partjes (ongeveer 8/12 partjes uit een peer halen). Doe ondertussen een vak bakpapier op de bodem van de tarte tatin vorm (of andere gesloten bakvorm), vet de zijkanten in met boter.
3.Doe vervolgens het suiker mengels verspreiden over de bodem, leg hierin de partjes. Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is.
4.Vervolgens klop je de boter en suiker samen, voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe. Voeg vervolgens optioneel het vanille extract eraan toe.
5.Zeef het zelfrijzend bakmeel, voeg daarna toe met het snufje zout.
6.Zet ondertussen de oven aan op heteluchtballon 160 graden Celsius.
7.Verspreid vervolgens het beslag over de bodem. Bak vervolgens gaar in 45 tot 55 minuten gaar.
8.Laat de cake heel eventjes afkoelen, maar niet te lang! Anders komt hij namelijk niet uit zijn vorm, doordat de caramel hard wordt.
9.Stort hem om, want de onderkant wordt natuurlijk de bovenkant
Smakelijk!


Reactie plaatsen
Reacties