Bloemkool rijst alla pesto genovese

Een uitprobeersel wat uiteindelijk toch lekker bleek te zijn. Ik maakte deze bloemkool rijst/risotto met groene pesto.

Je kan natuurlijk een zakje bloemkoolrijst uit de winkel kopen, maar je kan hem ook makkelijk zelf maken als je een keukenmachine of chopper hebt. 

Deze versie is met kip, maar dit is totaal optioneel, je kan hem makkelijk weglaten, je zult hem niet missen.

Dit recept is voor 4/5 personen.

 

Benodigdheden:

- 2 kipfilets

- bloemkool

- 1 rode punt paprika

- 3 stengels bleekselderij

- 2 sjalotten

- paar takjes basilicum

- 3 tenen knoflook

- potje pesto genovese

- maggi blokje

- olijfolie

- wokolie

- peper & zout

 

(Extra salade):

- bakje cherrytomaten

- halve komkommer

- flinke scheut azijn

- flinke scheut balsamico azijn

- 1/2 eetl. rijstazijn

Bereidingswijze:

1. Je gebruikt de hele bloemkool. Snij de roosjes van de stam af en maak ze klein. Doe ze vervolgens in de chopper en maak ze fijn. Neem de tijd hiervoor en doe niet teveel bloemkool tegelijk erin! Gebruik ook de stam, deze bevatten tenslotte veel betacaroteen, antioxidanten en foliumzuur.

2. Maak van de laatste 'maling' rijst, zelf een soort pesto. Doe er ongeveer 5 blaadjes basilicum in, een flinke scheut olijfolie, peper, zout en 3 tenen knoflook. Blijf malen totdat je een soort pesto krijgt. Roer dit vervolgens door de bloemkoolrijst, doe het in een luchtdicht bakje en zet voor +/- 5 uur in de koelkast voor de optimale smaak of gebruik meteen.

3. Snijd de sjalotten fijn en bak de in een hete pan met wokolie. Snijd vervolgens kip reepjes en bak ze bruin. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de paprika en de bleekselderij in super fijne blokjes en bak ze mee.

5. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en laat 5/10 minuten langzaam garen in de pan. Voeg daarbij een maggi blokje met +/- 100ml warm water.

6. Zodra het water volledig is verdampt doe je er een potje pesto bij, en roer je dit erdoor. Snijd ongeveer 15 blaadjes basilicum fijn en meng door de rijst.

 

7. Maak de salade door de cherrytomaten in kwarten te snijden en de komkommer in dikke plakken en vervolgens door 4. Voeg de azijn, balsamico & rijstazijn toe en roer erdoor.

 

Smakelijk eten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.