Ongemerkt en toch lekker je groente weg eten? Dat kan goed bij dit recept! Doordat de spitskool die in dit gerecht zit maar een paar minuten is gebakken en met de smaak van de satesaus, heb je niet het idee dat je spitskool aan het eten bent. De spitskool is namelijk nog lekker knapperig. Ook zet je het gerecht nog eens binnen 30 minuten op tafel.
Dit recept is voor 4 personen.
Benodigdheden:
- 400gr rijst
- 3 kipfilets
- 3/4 deel spitskool (of helemaal)
- 4 uien
- 4 eetl. pindakaas
- 4 eetl. ketjap manis
- 4 eetl. ketchup
- 4 eetl. azijn
- 3 eetl. donkere basterdsuiker
- sambal naar smaak
- 1 komkommer
- keukenzout
- azijn
- evt. kurkuma
Benodigdheden voor de sterkere satesaus erom:
- 3 eetl. pindakaas
- 2 eetl. ketjap manis
- 2 eetl. ketchup
- 2 eetl. azijn
- 2 eetl. donkere basterdsuiker
Bereidingswijze:
1. snijd de kipfilet in blokjes en de uien fijn. Bak vervolgens de kip aan en voeg vervolgens de uien toe. Bak deze kort mee totdat de glazig zijn.
2. Snij ondertussen de kool fijn en spoel schoon, laat uitlekken. Schep de uien met de kip uit de pan en bak vervolgens de kool in het vet van de uien en kip voor ong. 3 minuten. Zorg ervoor dat hij nog een beetje een bite heeft maar toch ook gaar is.
3. Doe vervolgens de gebakken kool in een vergiet en laat uitlekken. Doe de kip en de ui weer terug in de pan en voeg hiernaartoe de pindakaas, ketjap, ketchup, azijn, donkere basterdsuiker, sambal & 150ml water. Laat dit op een klein vuurtje een saus worden.
4. Ondertussen snij je van de komkommer lange banen, leg deze in een bakje en doe daarover een laagje keukenzout. Zet voor 10 minuten in de koelkast.
5. Kook de rijst gaar volgens de verpakking, tip! Krijg je rijst perfect gaar in de stoomoven. KLIK HIER om te lezen hoe je dat doet.
6. Zodra de kip met ui een saus hebben gevormd, voeg je de spitskool weer toe. Roer het goed door.
7. Haal de komkommer uit de koelkast, spoel af & droog af. Leg het vervolgens in een een laag azijn.
8. Pak een klein steelpannetje en smelt hierin de pindakaas, ketjap Manis, ketchup, azijn, donkere basterdsuiker & 150ml water voor de sterkere satesaus. Laat dit samen op een middelhoog vuur 'smelten' tot een saus. Als hij nog te dik is kun je extra water toevoegen.
9. Dien vervolgens op. Schep de rijst in het midden van het bord, maak 2 strepen satesaus met de achterkant van een lepel. Breng op smaak met een beetje kurkuma aan de zijkanten. Schep het spitskool kip mengsel op de rijst en leg daar 3 stukjes komkommer uit de azijn op.
Kijk eens aan, bon appétit!





Reactie plaatsen
Reacties