Bakken

Eier miniquiche

Leuk met Pasen, dit makkelijke eier miniquiche. Niet alleen met Pasen is dit leuk, het kan ook geserveerd worden bij een brunch/lunch/ontbijt op andere tijden in het jaar. Onderstaand recept is voor 4 miniquiches.Benodigdheden:⁃4 sneden wit casino brood⁃4 eieren⁃4 plakjes ontbijtspek⁃25 gram margarine⁃Tuinkers⁃Peper & zoutBereidingswijze:1.Verwarm de oven voor op hetelucht 175 graden Celsius.2.Smelt ondertussen de boter.3.Snij de korstjes van de boterhammen af, en rol ze plat met een deegroller.4.Smeer met een kwastje 1 kant van de boterham in met de gesmolten boter.5.Druk de boterham vervolgens in een muffin bakvorm met de beboterde kant naar beneden. Druk goed aan en zorg ervoor dat er een bakje ontstaat.6.Leg het plakje ontbijtspek tegen de rand van het boterhambakje.7.Breek een ei in het bakje.8.Bak vervolgens ongeveer 30 minuten.9.Strooi er vervolgens wat peper en zout over, en serveer met wat tuinkers.Eet smakelijk!

Lees meer »

Tarwebroodjes

Hierbij deel ik het recept van mijn tarwebroodjes, ze waren eerlijk gezegd erg lekker. Het is zoveel anders dan bijvoorbeeld een afbak broodje van de supermarkt. Het recept dat ik met jullie deel is voor 8 broodjes.Benodigdheden:⁃10gr verse gust⁃200ml koud water⁃340gr tarwebloem⁃1,5 theelepel zout⁃1 theelepel suiker⁃1 theelepel boterBereiding:1.Meng het gist met het water, wanneer het is opgelost voeg je het meel, de suiker, de boter & het zout toe. Let op! Doe het zout niet direct in het gistmengsel, zout ‘overwint’ gist namelijk en hierdoor zou het gist niet meer werken.2.Kneed dit 6-7 minuten tot een glad deeg.3.Maak er een bal van, leg in een kom en bedek met een vochtige theedoek. Zet de kom op een warme tochtvrije plek en laat 45 minuten rijzen.4.Vorm na het rijzen van het deeg er 8 broodjes van. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en snijd de boven 0,5cm diep in. Laat vervolgens opnieuw 30 minuten rijzen.5.Bestrijk ze vervolgens met een beetje water en bak ze af in de oven. 175 graden Celsius +/- 35 minuten.Je hebt nu een overheerlijk krokant broodje, die van binnen erg luchtig is. Smakelijk!

Lees meer »

Wit brood

Bij deze deel ik een recept voor een lekker krokant brood. Ik heb deze een langere tijd geleden gemaakt. Tijdens de bereiding heb ik een stoominjectie toegevoegd om ervoor te zorgen dat de binnenkant lekker luchtig wordt, en de buitenkant knapperig. Dit brood had hierdoor ook echt een lekkere knapperige korst. Je kan dit natuurlijk doen wanneer je een oven hebt die hierover beschikt, of in een combi-stoomoven.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb